måndag 24 december 2012

Ingen ska behöva fundera på att gifta bort sina barn

 

http://hd.se/helsingborg/2012/12/24/mursi-tillhor-de-hardfora/ I Hd idag kan vi läsa om en kvinna med döttrar som flytt från Egypten.
För mig är historien med tanke på bakgrunden trovärdig. Kvinnan hade jobb och ett liv hemma. Kontoret brann förvisso, säkerligen iscensatt av släktingen med anhängare. Ja gifrågasätter däremot varför tiden på internet är begränsad. Det är självklart att ha tillgång till internet, dygnet runt. Hennes make bör rimligtvis ligga ganska illa till eftersom han rimligtvis hjälpt kvinnan och döttrarna att fly.
Ingen normal kvinna eller normalt funtad man vill gifta bort sina döttrar. Därför är det självklart för mig att dessa verkligen får stanna, med den bakgrunden om det nu stämmer så bör det inte finnas någon tvekan. Skulle väl isåfall vara frankrike, varför man inte stannade där då Frankrike är förstaland. För det kan väl inte vara så att man vill ta sig till guldlandet i norr? Landet som försörjer alla och har en aldrig sinande guldkista för alla och envar. det får naturligtrvis miggras utredning visa. Men stämmer uppgifterna är det ingen tvekan. Flickorna OCH mamman men även pappan behöver skydd mot gamla medeltida seder och bruk. att gifta bort 9-åringar är inte något som är förenligt med ett modernt samhälle. Turismen är en stor källa i Egypten, men vad som påstås är turistorterna avskärmade från lokalbefolkningen därför får man som turist inte se sanningen i vitögat. Det är klart läge att bojkotta Egypten som turistland.
Att omskära är att stympa och det skall inte heller förekomma inte i ett modernt samhälle. Vi kan väl alltid hoppas attkvinnan, barnen och maken kan återförnas inom en snar framtid. Vi kan ockås hoppas att inte släktingen begår något brott mot mannen som hämnd för att han inte lyckades komma över flickorna.
Nära släkting, farfar, farbror är en vild gissning. Oavsett vilken partitillhörighet man har så kan knappst någon normalt funtad svensk inse att denna familj verkligen behöver skydd förutsatt att uppgifterna stämmer. Men i det här fallet verkar det inte vara ekonomi som styrt dem utan verklig fara och då är det självklart att ställa upp. Man skall ställa upp för de svaga och utsatta. Tyvärr görs inte det alla gånger, inte ens för svenskar. Det finns även barn och vuxna här i landet som fryser, bor i trappuppgångar, är hungriga. Då är vi inne på hemlöshet och det är inte längre missbrukarna som är hemlösa i vårt land. Utan det kan drabba alla. Arbetslöshet, indragen sjukersättning, då kan även den kaxige vara där. Alltid frisk, ja lyckliga den. Men man kan drabbas av tragedier och livet kan förändras på ett ögonblicks sekund.
Men för att återgå till kvinnan och flickorna så hoppas jag verkligen att vi om några månader får läsa att de får stanna.

Samtidigt kan man fråga sig om detta är ett led i Helsingborgs vänsterprvdas marknadsföring. Oavsett vilket, om uppgifterna stämmer från kvinnan och hon och framförallt döttrarna inte får stanna ja då är det dags att ifrågasätta svensk flyktingpolitik på riktigt…..
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar