fredag 21 december 2012

Inget nytt under solen


http://hd.se/landskrona/2012/12/21/det-ar-dalig-service-man-kan-inte/
Hd har försökt ringa 90 gånger till socialtjänsten i Landskrona. Ingen svarar.
Men det är ingen nyhet, det har de inte gjort tidigare.
Jag vet, för jag sökte dem många gånger för mammas räkning. Fel på telefonerna, det måste vara ett dåligt system, kanske dags att investera i ett nytt…..
En gång kan man acceptera det, men inte år ut och år in.
givetvis är det order från högre ort, vad annars. Om man inte svarar så faller de akuta ärendena ifrån, för man försöker lösa det på annat sätt, genom att låna pengar.
En väninna till mig arbetar på soc i Landskrona. Hon har flertalet gånger fått ha polisescort genom dörren. Det måste bero på något. Jag försökte i många år få hemtjänst till mamma, och hjälp till tänderna.
När man väl fick fatt i någon, vilket hände när jag skrev till högre ort, för det är något som är effektivt, skriva till högsta chefen för organet. DÅ blir det fart på undersåtarna som är rädda om sin tjänst.
Det finns alltid någon som är chef över någon annan. Prata med huvudet, inte någon annan kroppsdel.
Jag har tagit upp det tidigare med Landskrona i den gamle bloggen. De har också en förmåga att göra av med papper, ansökningar som inte kommer fram. Posten är förvisso dålig på att utföra sina tjänster, men när man lämnar in pappren på kommunhuset och de försvinner, då är det inte posten.
Torkil-land. Väl att man inte bor där då. Staden i vinden heter det i reklamen. Man har gjort en inofficiell överenskommelse med fastighetsägarna, inga hyresgäster utan fast jobb, för att slippa fler biståndsberoende.
Man skall ”rensa upp” i innerstan.- Då får man plötsligt en bitter eftersmak. Utrensningar, a´la Gestapo
Men den situationen man har idag har man skapat själv. Dels när man tog in nyanlända och placerade i mindre attraktiva områden för att minska det tomma fastighetsbeståndet. Man gjorde inget för att hjälpa vederbörande ut på arbetsmarknaden under de åren som man fick stadsbidrag. Pengar som gav plus i kassan, men det överskottet är uppätet för länge sedan. Segregationen i stan har man själv skapat och den börjar bli en kvarnsten.
Dels genom att man inte hållit efter oseriösa hyresvärdar. Man binder också ris till egen rygg när man låter understödstagare jobba för sina stackars slantar man får. En gång bidragsberoende, alltid beroende. Vederbörande får inte ens tid att söka jobb. Vem vågar säga emot och protestera, då försvinner bidraget.
Jag har senaste månaderna lärt känna en kille från Bosnien, som bott i Sverige i 20 år. Han har läst in 2 ingenjörsexamens i Sverige, haft en i baget som inte dög. Han sökte en tjänst på värmeverket i Landskrona som han inte fick, men samma ställe tog gärna emot honom som praktikant. Praktik i omgångar i flera år, studerat för att få jobb, men icke. Fel efternamn gissningsvis. Han kom hit under Balkankriget förföljd.han hade ett bra jobb forna Jugoslavien som han var tvungen att lämna i samband med kriget. Visst är det hånt med praktiken. Den som fick jobbet var inte ens i närheten med sin kompetens. Han bor i Landskrona, har berättat lite om sina ”praktikperioder” Det är gratis arbetskraft på hög nivå. Det är alltså inte bara flyttstädningar och trädgårdsarbete som utföres ” billigt”.
Landskrona binder ris till egen rygg. Men så är det i Torkil och Reinfeld land.
En fjärdeklassens medborgare som får ha 2-3 jobb för att klara sig. Den som inget jobb har, får göra praktik.
Jobba för försörjningsstödet, det tilltalar många, men det är en farlig väg att gå.
Tyvärr tror jag inte att HD:s artikel gör någon direkt nytta när det gäller tillgängligheten. Anmälningar i massform till socialstyrelsen, har nog bättre effekt. Där det ställer till elände med otillgängligheten vore det läge med polisanmälan. framkallande av fara för annan. Så alla som inte får svar och hamnar i en knivig situation. Anmäl…. Anmäl Anmäl.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar