lördag 22 december 2012

Vet fru Jönsson vad scouting är för något?

Scouterna vill ha hjälp att bygga ut sin klubbstuga. Detta eftersom man tvärt emot de flesta andra scoutkårer växer och ökar i medlemsantal.
Kågeröds scoutkår lades ner pga. bristande engagemang och svårigheter att hitta ledare. de flesta scoutkårer för en tynande tillvaro pga. sjunkande medlemsantal och svårigheter att hitta ledare. När det nu finns en scoutkår som går mot strömmen korde kommunen ta tillvara på detta. man kan lägga pengar på konstgräsplan och säger att det är skillnad, det är inte bara för en förening. nej det är det inte, förvisso det har fru Jönsson rätt i, men det förutsätter att barnen är intresserade av fotboll. Fotboll, fotboll fotboll, det har alltid varit en subventionerad sport. Men för de barn som inte är intresserad av någon sport, eller inte är attraktiva för de är kanske handikappade eller bara klumpiga eller långsamma. Varöfinns det plats för dem. Ja fotbollslagen tar inte in kreti och pleti, skyller på att de redan har fullt. Men scouterna har alltid plats för alla, oavsett utseende , natuionalitet, lyte eller hudfärg. Sedan gammalt gillar S inte scouterna. De hade en egen verksamhet tidigare unga örnar. Vet inte om de finns kva rlängre, men det var scoutingsocialismen i sin praktform.
Man sjöng inte scoutsången utan som en solörn. Jag blev nämligen själv tvingad att sluta på scouterna som barn och börja på unga örnar, tvärts över hela stan för att gå på örnmöte. Det var ju givet att detta lades på hyllan efter något år.
Scouterna fanns i min närhet, då fanns det kfuk-kfum i en källarlokal. Vi hade läger flera gånger varje termin. Som barn tyckte jag det var kul. Mina barn har också varit med i scouterna. Det har präglat framförallt yngste sonen som idag är en hänsynsfull ung man som respekterar andra människor som de är och ser ut. Han är hjälpsam och en bra kompis, vilket han bla visat många gånger när det hänt något.
Kanske är det läge att Fru Jönsson gör ett studiebesök på Billeberga scoutkår vid ett tillfälle när det är möte eller läger och ser vad det handlar om, för det verkar hon inte veta.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar