lördag 29 december 2012

Mer om jobbfabriken/ Blatteförmedlingen AB

Lite efterforskning så hittade jag ägaren till Jobbfabriken och företaget som driver jobbfabriken.
Den heter inte jobbfabriken i aktiebolaget utan Blatteförmedlingen AB
Ägaren till företaget heter: Ivan Davor Luksic Daza
Han driver följande företag enligt ratsit: Företagen har alla adressen Gävlegatan 17.
Det som är uppseendeväckande enligt min mening är namnet på jobbfabriken. Blatteförmedlingen.
Visst låter det seriöst. Företaget omsätter 38 miljoner gör 6 miljoner i vinst. Man har 40 anställda och enligt en annan artikel har alla anställda 50% bidrag från staten…. 40 anställda för att ta hand om 800 inskrivna FAS 3. Det är 20 klienter per anställd, minst, vi kan väl också förutsätta att det går åt några tjänster för att administrera papper och de månatliga bidragen för varje fas 3, så frågan är hur många som verkligen ”tar hand om de FAS 3 och hjälper dem att fixa arbete.
det här luktar mygel på högsta nivå.
Jag har också konstaterat att ägaren till företaget är skriven på en adress mitt inne i centrala stockholm, på en gatan angränsande till sveavägen. Adresser som kräver en rejäl plånbok…..
Nedan är bilder tagna från eniro på gatuvy från gävlegatan. En adress med vanliga bostäder, alltså knappast en adress före ett bolag med 40 anställda inkl. administratörer.
Det stod också i en artikel att arbetsförmedlingen kollade sina samarbetspartners…. Då är det än mer uppseendeväckande att man har en samarbetspartner med bolagsnamnet Blatteförmedlingen ÁB.
Här är artiklar om Blatteförmedlingen AB, Jobbfabriken m.m.
Hittade även en annan anordnare, Skånejobb.
Här är från deras hemsida….

CSR i praktiken

Vi är bra på:

  • Legoarbeten
  • Plock och pack
  • Bokbinderi
  • Lager
  • Distribution

Vi arbetar främst med service och packning av produkter åt tillverkande företag . Dessutom gör vi olika typer av efterarbeten åt den grafiska branschen. För att alltid kunna leverera enligt kundernas önskemål, arbetar vi efter tydliga kvalitetsrutiner.
SkåneJobb AB startades 1999 av Ylva Lindgren–Bergqvist och är ett helt privatägt företag. Affärsidén är att skapa meningsfulla arbetstillfällen för personer med funktionshinder – CSR på riktigt! Och det är våra fantastiska kunder som ger oss de meningsfulla uppdragen.
Nu börjar vi alltså prata om företag som anlitar skånejobb, betalar för deras tjänster. De omsätter 20 miljoner, FAS-3are utförjobbet. Men eftersom de utför arbete som andra bör utföra, annars kan rimligtvis inte tjänsterna säljas, är det riktiga arbeten som utförs och skall alltså inte ingå i FAS 3.
Ägaren av företaget är: Lindgren Bergquist, Ylva Kristin, 68 år bosatt i Blentarp utanför Sjöbo…
Hur länge skall dettta få fortsätta. FAS 3 måste bli nästa vals stora fråga. FAS 3 måste bort, arbetslöshetsersättningen höjas. Bortre gränserna måste bort. SJuka måste få rätt till en värdig tillvaro.
Idag är det också mycket svårare att få hjälp att starta eget det har genom åren visat sig att denna åtgärd är den som är mest lyckad. För någon som varit utanför arbetsmarknaden för länge, kanske inte ens kommit in i den är enda chansen att få arbete att starta själv. Akassa, aktivitetsstöd, försörjningsstöd, alllt tas ur samma kassa. för varje person som får arbete genom att starta eget arbete är det en vinst, så även för samhället.
Efterlyses sunt förnuft………………………………
Vid Tangentbordet
Kågerödsmurveln
Blatteförmedlingen AB (556709-7406) , Styrelseledamot, VD med tanke på omsättning vinstsiffror som stämmer överens med artikeln är detta jobbfabriken bolagsregistret står detr: Bolaget ska bedriva rekrytering och bemanning samt därmed förenlig verksamhet..
Ravolution AB (556709-7547) , Styrelseledamot, VD Bolaget ska äga och förvalta dotterbolag, administrera och utveckla kundbefrämjande verksamhet i dotterbolag, bedriva seminarieverksamhet och strategisk rådgivning i mångfaldsfrågor till ledningsgrupper, samt därmed förenlig verksamhet. Bolaget ska även driva galleri med försäljning av hantverk, fotografier och konstföremål samt bedriva musikproduktion.
Sunbeam Consulting AB (556823-2036) , Styrelsesuppleant
Creddly AB (556907-2001) , Styrelseledamot
FÖRÄNDRINGSAGENTEN (691208-XXXX-00001) , Innehavare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar