måndag 10 juni 2013

Peka ut enskilda invånare och platser med röda punkter kränkande

http://www.skanskan.se/article/20130611/SVALOVLANDSKRONA/130619953/1024/-/i-grunden-ar-det-inte-kommunens-egna-ord
http://www.skanskan.se/article/20130610/SVALOVLANDSKRONA/130609473/1024

Tjänstemännen på Svalövs kommun har gjort bort sig rejält denna gången.
Kommunalrådet är upprört överuppståndelsen, istället för att vara upprörd över hur man hanterar sina invånare.
Vid en trygghetsvandring i Röstånga  pekade man ut ett hus som vanvårdat och drogcentral samt att det skulle vara  sexförsäljning där.
Vi kan ju alla räkna ut vem som äger fastigheten och där är kärnan till problemets art. Fastigheterna är nedgångna i sig, skyhöga hyror  vilket många gånger betalas helt eller delvis av samhällets medel.  Men att peka ut  invånare som kommunen gjort här är oproffsigt. Vad har man för bevis att det är så.
Och eftersom drogförsäljning framförallt är olagligt, så är det sannolikt ett ärende för polisen först och främst.
Attt man sedan tar upp det till protokollet och uppgifterna kommer från en 16åring, visar hur oproffsigt man agerat denna gången också....
Vi vet alla hur lätt rykten uppstår i småbyar, speciellt om det är någon som sticker ut på något sätt.
 Vi kan väl också konstatera att många av de boende i aktuell fastighetsägares fastigheter knappast valt att bo i hus, med allt jobb detinnebär om de fått  annat alternativ. Återigen kommer vi till den springande punkten med det kommunala bostadsbolaget. Den s.k policyn öppnar dörrarna för ockerhyror, uthyrning av  rivningsfärdiga ruckel som är långt ifrån  människovärdiga bostäder, med upphuggna golv, kablar som hänger genom rummen, ibland avsaknad av toaletter, ordentligt kök etc.
Kommunen binder ris till sin egen rygg.
Sedan är det tyvärr så också att inskränktheten och ryktesspridningen i småbyar är stor och två bilar på besök kan sätta igång en flod med rykten.  att då som tjänsteman notera detta och peka ut med röda punkter på en karta är så oproffsigt att vederbörande bör fundera över sin lämplighet.
Man borde från kommnunens sida  skicka alla anställda på kurs i protokollskrivning.
Men även att dela ut en karta vid vandringen med röda markeringar..... hur pass proffsigt är det. Bara kartan i sig är kränkande.
Klantigt
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar