söndag 9 juni 2013

Sälj hundarna annars får du inget socialbidrag.

http://www.vk.se/886130/inget-forsorjningsstod-pa-grund-av-hundarna?mobil
Mycket skall man höra innan öronen trillar av. Nu har en nitisk socialsekreterare skickat ut ett brev till en man i Nordmaling kommun som i väntan på sin pension tvingats söka försörjningsstöd.
 Enligt det brev han fått som också tyder på att någon avundsjuk i omgivningen anmält till socialkontoret, står det två hundar. Enligt reportaget har mannen en hund själv  och den andra är han fodervärd till.   Socialtjänsten har aldrig ställt frågor om hundarna.
Hru långt skall en människa behöva gå för att "försörja sig själv. En fem år gammal hund som det är frågan om här, hur mycket inbringar denna. Man kan förutsätta att hunden inte har något exeptionellt värde i form av  utställningsmeriter, avelsvärde etc. Vad inbringar denna hund vid försäljning?  500 kr kanske 1000 kr på sin höjd. Då tillkommer där också kostnader i form av veterinärbesiktning som ägaren brukar få ta vid överlåtelse.  Summa summarium, det kostar att bli av med hunden.
En hund är en familjemedlem, en familjemedlem säljer man inte.
Socialtjänsten bör i detta fall be mannen om ursäkt och socialsekreteraren bör också söka nytt arbete snarast där hon/han inte har med  några levande varelser att göra.
Man kan som djurägare inte räkna med att få extrapengar till hundens uppehälle, utan får ta av sin egen norm, men som djurägare försakar man gärna för sig själv för sin bästa vän. Mannen har dessutom behov av att komma ut och röra på sig. Nordmaling kommun bör rimligtvis se över sina anställda och ge klara direktiv så inte fler blir drabbade av dessa  nitiska damer ( vilket det oftast är)
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar