torsdag 19 juni 2014

Det sovande folkets mardrömmar.


PÅ senare tid verkar aftonbladet ha vaknat till liv och publicerar den ena  innehållsrika artikeln efter den andra. En del skulle säkerligen kalla det för smutskastning, men tyvärr är det sant vartenda ord som skrivs.
akassan   är nu så låg efter att ha varit på en fryst nivå under 13 år och tom sänkt då man  under 2003 och några år framåt fick några månader med lite högre akassan. detta tog Reinfeld och gänget bort 2006 när de kom till makten och införde  arbetslinjen.
Det som  de inte förstod då och knappast gör det idag  heller är att kommunerna fick ta över  som utbetalare. Därmed har det drabbat skola, äldreomsorg och annat ur välfärdssektorn.
Om någon bemödat sig att läsa Reinfelds lilla mein kampf för 25 år sedan  hade vederbörande insett at det är hans strategi och mål från ungdomen som han nu genomför.
Några slätar över med att han var så ung. Men 28  år och riksdagsman, nog borde han ha lite mer vett i huvudet.Han vill inte kännas vid sin bok. Den är också  väldigt svår att få tag i. Men 
skam den som ger sig, allinansfritt Sverige har lämnat in  en utskrift av boken  för att diarieföras. Fredrik REinfeld fick frågan om han skrivit någon bok, men han nekade till detta.  Han nekar till sin egen lila mein kampf. då frågar man sig är det hans andra jag som har skrivit det, eller han har insett sin dundertavla. Men sorry. Reinfeld, svenska folket är inte så dumma som du tror och vill göra gällande. Vi glömmer inte. Reinfeldt kommer att gå till historien som stadsministern som inkompetensförklarade sitt folk och som hatade sitt folk.
Vi har också det faktum att sjuka inte får vara sjuka utan friskförklaras. så även obotligt cancersjuka som genom den stress som de utsätts för genom avslag av sjukpenning och brev där det frågas om dödsdatum stressas ihjäl. Nu förnekar försäkringskassan  att några sådana frågor har förekommit, men det har visats upp dokument med jämna mellanrum.
Imorgon stundar midsommar, den första vinternatten sa min gamla moster Elsa, ja det var mammas moster, för ungefär 40 år sedan när vi satt framför  elden midsommarafton i Valje.  Det tog några år innan jag förstod vad hon menade.  Det är inte utan att jag kan känna sorg över att  mitt älskade VAlje inte finns kvar längre,. nordanlid som Arturs hus hette  krossades under dumprarna  den sommaren när  nya  E22 öppnade. Kvar stod en gammal grindstolpe. Sorgligt och vemodigt. Nåväl livet har gått vidare. Men den gamla grindstolpen är ett minne blott och så även   den bit av SVerige som jag växte upp i. Sverige var då ett tryggt land. Samtidigt var det en skam att inte jobba och få socialbdirag. Idag är det ingen skam långt ifrån, det  är tyvärr någon som är nödvändigt då ersättningen vid arbetlöshet är  under existensminimum. Dvs den nivå som varje individ skall ha att leva för  för att hålla svälten utanför dörren.
Jag brukar säga att det gamla Sverige dog  på Sveavägen i Stockholm den 1 mars 2006. Det var då Sverige förändrades.  Spiken i moder Sveas kista var  den eftermiddagen då  Miljanovic  knivskar Anna Lind till döds. Då försvann resterna av det  SVerige som vi alla minns och gärna talar om.
Vi ser  med glädje på gamla journalfilmer och minns  det gamla Malmö och gamla Helsingborg med sina spårvagnar. SPårvagnar som togs bort och där spåren revs upp för att nu åter planeras på nytt.
Samma sak med järnvägen, man tog bort spåren, idag bygger man nya spår moderniserar och renoverar befintliga och nya perronger. Gamla tiders stationshus är dock ett minne blott.
Den äldre generationen sa alltid att man kunde ställa klockan efter tåget. Ja det kan vi verkligen inte idag.
Dagligen är det förseningar, trots all modern teknik.  Hämtade dottern idag på Stockholmståget. SJ hade tryckt på så många vagnar på sitt tåg att tåget var 350 meter långt. Allt för att biljetterna inte skulle ta slut. Biljetter som stack iväg i pris direkt när det började glunkas om strejk.
Spårändringarna var flertalet och vi hann med tåget till Bjuv där bilen stod parkerad med en halv minuts marginal.
Tåget var en halv timme sent från stockholm och det är väl idag mer regel än undantag.
Tågen ja. Vi har haft tågstrejk här i Skåne nu i 3 veckor.  Veolia vill säg upp alla anställda för att sedan återanställa på färre timmar och sämre villkor. Seko manade till strid och  jag torr att deflesta insett vilken  viktig strejt det trots allt var. Många arbetsgivare kör med smsanställingar.  Du får ett sms dagen innan som berättar när och hur och var du skall jobba.
Just in time and only the time.
Almega fick delvis krypa till korset här och det är givetvis inte så poppis, men det får vi väl bjuda. på. Man befarade kaos inför midsommar, men det avblåstes i sista stund.
Jag hoppas och tror att vi får se fler strejker som  inriktar sig på  schyssta anställningsvillkor. Det handlar inte om 2,50 mer i timmen utan mycket allvarligare saker än så.
Slutligen kan vi konstatera att Reinfeld ger svenska folket mardrömmar. Förhoppnignsvis  upphör mardrömmarna om 3 månader dvs efter valet.


Vid tangentbordet
Kågerödsmurvlen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar