onsdag 7 augusti 2013

Femte jobbskatteavdrag - jippi, välfärden och de svaga betalar. ....

 Nu vill regeringen införa ett femte jobbskatteavdrag  - och forcera fram det innan Reinfeldt får avgå som stadsminister  om 1 år.  Den som får betala är de sjuka, arbetslösa, pensionärer. Vem gynnar jobbskatteavdraget - jo de högavlönade som får mest. Rimligtvis borde det vara tvärtom, ett högre jobbskatteavdrag till en viss nivå och sedan avtagande.  som läget är nu  rör det sig om knappt 100-lappen mer per månad. Jagär övertygad om att  majoriteten av svenska folket gladeligen lagt den stackars hundralappen eller pizzan med en cola till  på välfärden och  på att våra medmänniskor som hardet svårt skall få det bättre.
 Bäst vore om de s.k. jobbskatteavdragen slopades helt och hållet eller i alla fall minskades till hälften och ett tak infördes.
Bättre att höja underhållsbidraget för ensamstående föräldrar, pensionen för pensionärer och framförallt lägga pengarna på välfärden såsom skola, vård, omsorg.
Samtidigt bör även vård och skola/omsorg struktureras upp och vinsten  maxbegränsas rejält. allt föratt undvika  megakonkurser ala John Bauer där riskkapitalbolagen åderlåter verksamheten och sedan när kassan är tom står eleverna där utan skola och kommunala skolor får fånga upp eleverna vare sig de vill ellerinte.
vinsten är oåterkalligen borta, troligtvis exporterad till någon solstol och paraplydrink. De f.d. ägarna av de konkursade boende grinar gott. 
Utan denna cirkus med papperspengar och riskkapitalbolag  så hade kanske lille Kevin levt fortfarande.
http://www.skanskan.se/article/20111019/LUND/710189811/-/lille-kevin-blev-offer-for-sjukvardens-sparnit
Det hade funnits pengar att   att ge den 40åriga 2-barnsmamman som nu tömt alla sina resurser för att  få behandling i Finland. http://aktuellnu.blogspot.se/2013/08/nekas-behandling-i-sverige-obotligt.html
Det är absolut dags att sätta nerfoten   och  få stopp på detta vansinne som pågår mot det sovande folket av stadsministern som hatar sittland.
 
Tillsyvene  och sist gärna ett  till jobbskatteavdrag - när välfärden är återställd och pensionärerna  har fått en dräglig tillvaro.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar