lördag 31 augusti 2013

vågen för fas 3 - medvetens propaganda.

http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Platsjournalen/Platsjournalen-textarkiv/%E2%80%9DManga-har-fordomar-om-FAS-3%E2%80%9D---Platsjournalen-nr-36-2013.html#.UiGrwIxvmUl
Fas 3 har fått mycket kritik och berättigad sådan.
 Nu har ARbetsförmedlingen  dammsugit  efter några guldkorn, för givetvis finns det några ensataka som  kommit ut i arbetslivet.
Av artikeln kan man läsa att arbetsgivare är  rädda för att anställa fas 3are. Sjuka ofta....
Vad är det symtom på. Jo att sjukförsäkringssystemet är  fel, det är ett tecken på att fas 3 är misslyckat.
Fas 3 är samhällets största cancersvulst som suger ur alla former av möjlighet till jobb speciellt  fas 3 anordnare som jobbfabriken/Blatteförmedlingen.  Det har ju också senaste dagarna avslöjats hur  topparna i arbetsförmedlingen   involverar sig i versamheteterna. Omtanken är ett annat praktexempel. Där har jag dock hört ryktesvägen att verksamheten har i princip upphört.  Man erbjöd   privatpersoner och företag billiga städ och byggtjänster. På så sätt konkurrerade man ut  seriösa företag. Den verksamheten hade kopplingar upp i lokala ledningen på Landskrona kommun samt givetvis styrande i kommunen.
Fas 3 är symtomatiskt för moderaterna. Det var ett mål man hade när man kom till makten. Att sysselsätta de odugliga parasiterna.
Att begränsa och frysa akassan, vilket man verkligen lyckats med.
Bästa resultaten har starta eget verksamhet  gett under årens lopp.  Det är den säkraste vägen ur arbetslöshet så var det redan på 80talet.
Men alla är inte egna företagare.
Arbetsförmedlingen förmedlar inga jobb som är något att ha, utan bara bidrag och praktikplatser.
att ge anställningsbidrag  till någon som  som anställer någon som tex är nyutbildad för att minska startsträckekostnaden  får väl ses bra.  Som nyutbildad har man inte den praktiska kunskapen och erfarenheten alla gånger, speciellt inte som tekniker.
Allt beror också på den lokala arbetsförmedlingen och handläggaren.
En fyrkantig bromskloss där, och  det blir fas 3terapi.
Nu finns det ju även dem som sköter sitt jobb, och inte bara lyfter lön.
Troligtvis är det denna typ av arbetsförmedlare som  exemplen i artikeln har   fått förmånen att "drab bas" av.  Vi  har även sett exempel på arbetsförmedlare som utan att  ta reda på fakta  kontaktar akassan och påstår att medlemmar inte är  tillräckligt aktiva.
Som sedan får återbetalningsplikt och får sälja hus och hem för att betala tillbaka akassan.
Resultatet har många gånger blivit att företagen som går ut med platsannonser dränks av obehöriga sökande som söker för sökandets skull.
Så har vi det här med arbetsmarknadsutbildning.
Det finns naturligtvis många bra utbildningar, men också  många vuxendagis, oftast då i  fas 3 stuk alltså arrangerade i privat regi av något företag, jobbcoach etc.
Jobbcoach som låter  "klienterna" sitta och virka.
Samtidigt är det individens ansvar att  analysera  sin tillvaro. Behov av utbildning för att få arbete. Komma med tydliga   klargörande vad man vill jobba med.  Det finns många jobb egentligen, men man hittar dem inte på arbetsförmedlingen,  just av anledningen ovan, företagen blir dränkta av ansökningar.  Vidare bromsas  jobbsökandet av akassans regler om  75 dagar deltidsstämpling.
Det har förekommit att timanställda satt sina timmar på  fel veckor, vilket ibland har kollats av akassan.  Men detta rekommenderas ute på arbetsförmedlingarna, vilket  man blånekar till när det uppdagas.
Deltidsjobben finns alltså men ingen kan ta dem, för  akassans regler stoppar.
Visst är byråkratsverige  fantastiskt.
Samtidigt ger  aktivitetsstödet  möjlighet att ta  dletidsjobb, men då har den arbetslöse varit utanför arbetsmarknaden så länge att  jobben inte  är tillgängliga.
REinfeldts SVerige idag 2013 - visst är det fantastiskt.
Låt oss göra honom arbetslös  september 2014

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar