måndag 26 augusti 2013

indragen Akassa - ett led i Sovande folketstrategin?

http://www.skanskan.se/article/20130826/SJOBO/130829454
http://www.skanskan.se/article/20130826/SJOBO/130829455

Efter senaste veckans cirkus med arbetsförmedlingens storsurfande jetsetdirekt, även kallad Barracudan kommer nästa   historia - om den drabbade lilla människan.
Vi kan läsa om byggnadsarbetaren som  hamnar mellan stolarna. Det påstås att han inte sökt tillräckligt med jobb - men vad är tillräckligt med jobb. Han har enligt artikeln bett att få gå datakurs, men fått nej från  sin handläggare. Har arbetsförmedlaren  och akassan i det här fallet missat det faktum att  mannen i artikeln är  60 år,  svår artros. Klarar inte av tyngre arbeten. En klar presumtiv risk för sjukskrivning. VEm anställer honom. Hur många jobb han än söker kommer han att få nej, såvida inte  arbetsförmedlingen ordnar en s.k. bidragsanställning hos en  idrottsförening. Det är sådana jobb personer med svår arbetsförmågenedsättning brukade få.
Men  vi kan väl anta att detta är ett led i strategin att riva ner välfärden. Man lånar pengar till ett femte jobbskatteavdrag, man skärper reglerna för samhällets parasiter - de arbetslösa, för helt solklart är det väl ingen som vill jobba, ELLER?
Samtidigt får  Reinfeldts lilla Barracuda behålla sin lön på   146000 kr i månaden i ett år till, hennes kompetens skall tillgodotas heter det, så även övriga generaldirektörer som fått kicken under årens lopp. Totalt kostar dessa generaldirektörer 14 miljoner om året. Elefantkyrkogården kallas denna soptipp av generaldirektörer i Fasornas blogg
Var är rättvisan när byggnadsarbetaren får  betala tillbaka 96000 i akasseersättning för att han inte sökt tillräckligt med arbeten, baserat på en arbetsförmedlares anmälan. En arbetsförmedlare som träffat honom 10 minuter per gång.  Var är rimligheten. Barracudan  bör rimligtvis bli återbetalningsskyldig för sina utsvävningar. Surf 311000, semesterresor i samband med tjänsteresor, privata taxiresor på arbetsförmedlingens dvs skattebetalarnas bekostnad.
Handläggaren på arbetsförmedlingen slutade precis när byggnadsarbetarens akassa drogs in.
Eftersom vederbörande har slutat  måste mannens fall rimligtvis upp till ny prövning. 
På vilka grunder dras akassan in. Mannen har sökt 30 jobb. Hur många har arbetsförmedlaren anvisat honom?
Är det något jobb han inte sökt.
 Vart är samhället på väg, rättsamhället havererar fullständigt  när beslut baseras på godtycklighet.
Rimligvis borde mannen få en chans att visa vad han gjort. Hur vet arbetsförmedlaren vad han gjort.
Rättsamhället har havererat när en enskild tjänsteman får ta  beslut som får ödesdigra konsekvenser för den enskilde.
Ett led i Sovande folket strategin, att montera ner välfärden. Låta folk sälja allt de äger och har för att  överleva innan de får ett ekonomiskt bistånd som ger  precis svältgränsen inte mer. Hur länge dröjer det innan även försörjningsstödet minskas drastiskt, eller fryses som man gjort med akassan.
 Låt generaldirektörerna och Reinfeldt mfl leva på akassa och uppfylla de krav som deras  lekstuga ställer.  Det är ett år kvar till valet, hur mycket av den återstående  välfärdsspillran skall gänget lyckas riva ner. Vi pratar inte rivning, vi pratar fullständig demolering och sprängverkan av välfärdssamhället.  Endast den starke överlever, resten kan ta ättestupan.
 Som f.d. Sverige demokrat är min besvikelse stor på  Sverigedemokraternas flirt med Moderaterna, maktgalenheten gör att man inte drar sig för att prostituera sig för Moderaterna.
Det kallas att sälja sin själ till djävulen.
Förhoppnignsvis tar SD förnuftet till fånga, men  som gräsrot undrar man när inte höjdarna kan ta en diskussion om   kovändningen  gällande femte jobbskatteavdraget.
Mitt mail med urträdet ur SD har inte besvarats och lär inte göra heller. kompakt tystnad likt en sekt som fryser ut de oliktänkande.
Men det bjuder vi på.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar