tisdag 23 juli 2013

Avslaget ett lagbrott liksom praktiken

http://hd.se/bjuv/2013/07/23/orimliga-konsekvenser-vid/
Så sällar sig Bjuvs kommun till  den tveksamt ärevördiga  klubben lagbrytande kommuner.
Man gör dels avslag för att en bidragstagare är sjuk. Att vara sjuk 1-2 dagar utan att behöva springa till läkare bör rimligtvis  handla om förtroende. Dessutom belastar det en redan kaotisk sjukvård.
Både försäkringslassa och arbetsgivare har rätt att kräva läkarintyg från 1a dagen om  den anställde/klienten varit från varande vid mer än 6 tillfällen på 1 år och arbetsgivaren har skyldighet att  undersöka orsakerna för att  eliminera risken för längre ohälsa.
Det stora lagbrottet kommunen gör här, förutsatt att praktiken inte finns av ngon anledning som gynnar individen    är  att sätta henne på praktik. Under 25 är det ok, men över 25 är det enligt socialtjänstlagen synnerliga skäl där praktiken skall vara utvecklande för individen.
Är det en praktik tjänst som kommunen ordnat hos kommunen är det knappast någon  utvecklande praktik utan precis som KD i svalöv föreslog, motprestation, och det är olagligt så det skriker om det.
 I denna tidigare blogg http://aktuellnu.blogspot.se/2013/05/kds-forslag-ett-brott-mot_28.html kan ni läsa om det samt även läsa utdrag ur socialtjänstlagen.
Så Bjuvs kommun - kanske dags att skicka tjänstemännen på utbildning i socialtjänstlagen, eller skicka efter senaste exemplaret av handboken för biståndshandläggare.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar