fredag 26 juli 2013

Servicen försvinner från Kågeröd

 

Pumpmacken  fick inget förnyat tillstånd att sälja bensin.
Det finns en regel som säger 26 meter till boende.
Dispens har getts i de andra byarna, bla i Röstånga samt även i Svalöv där det finns bostadshus på närmare håll än 26 meter  både vid billisten och vid Volvo.
I Röstånga finns det två mackar, båda ligger på ett närmare avstånd, ändå har dessa fått dispens då det är "viktigt för servicen i byn.
 Men det som är viktigt för Röstånga är tydligen inte viktigt för Kågeröd.
Enligt ägaren av macken i Kågeröd är Pumpbolaget villiga att satsa i Kågeröd, men eftersom dispens inte beviljats är detta uteslutet.  Förklaringen jag har fått är att  det var en tidigare tjänsteman som gav dispens, men han är inte kvar och nuvarande ger inte dispens.
MEN MEN MEN skall det verkligen vara så här. Skall dispens bero på tjänstemannens goda minnen och kanske även lite ryggkli ovanpå det för att  en by skall få behålla sin service.
I Kågeröd har det funnits 6 mackar en gång i tiden. På den tiden när Kågeröd var egen kommun  var det ett levande samhälle med både värdshus, tre stjärnor hotell slaktare, radiotvaffär, konfektionsaffärer. Det fanns två banker, postkontor, byggvaruhandel, en gång i tden låg det  två stycken i byn.  TAck vare kommunens fyrkantighet förlorar nu Kågeröd även sin postservice och tvingas ta sig till Svalöv för att hämta paket och andra posttjänster. 2,2 mil retur, eller en tur på totalt 2 timmar om vederbörande är snabb, med väntetider. Annar är det mer.
Konsum i Kågeröd som är en välskött affär, men som kämpar med sin fortlevnad och har ökat sina öppettider för att  svara mot den ökade konkurrensen från stormarknaderna  men även från Netto i Svalöv och Ica i SValöv.
 Ica supermarket i Svalöv har fått postservicen  för Kågeröd  utan att man ens tillfrågat Konsum, trots att man klart och tydligt från Konsums sida  visat intresse. Plats finns inte, men får man postservicen görs det plats.
Förklaringen man har gett konsum är att "personalen inte är postutbildad". MEn STOPP NU - macken i Kågeröd var inte heller utbildade, inte Supermarket heller eller ICA NÄra i Röstånga, av vilken anledning kan man inte utbilda personalen i Konsum i Kågeröd. Anses de obildbara, eller det är någon som har sett till att ica fått favör av det.
Det finns ett nummer att ringa till posten, nu uppmanar jag alla Kågerödsbor att offra ett samtal och ringa 020-232211 eller maila era synpunkter till kundtjanst.logistik@posten.se
Kågerödsbor ställ nu upp för din  by., Låt den service som finns här få leva kvar. vill vi ha en spökhåla likt Tågarp, TEckomatorp eller Billeberga. Nej det vill vi inte.
Kågeröd är Svalövs kommuns flaggskepp. En tågstation är  av noll och intet värde jämfört med  en levande by. Kör genom TEckomatorp en kväll i skymningen och det är något mörkt, sorgligt spöklikt över det. BT Kemis tunga giftiga skugga vilar  över byn.
I Kågeröd finns inget mörkt förflutet. Vi har motorbanan, vi har en helt underbar natur. MEN vi behöver ha kvar servicen.
Det är försent nu att påverka kommunen som ligger bakom beslutet om mackens förbud mot att sälja bensin, trots att  man vetat om resultatet av det. 2 månader efter förbudet  lägger butiken ner.
TAck för det Svalövs kommun  - ett strå Kassare igen.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln


1 kommentar: