tisdag 23 juli 2013

i Turkiet opererar man men inte i Sverige där får invånarna dö.

Sverige är världens rikaste land, har råd att hjälpa alla andra. Visst blir vi matade med detta  varje dag. I Sverige har ALLA tak över hvuudet, ALLA har tillgång till sjukvård.
Tyvärr är detta numera en skröna.
För i själva verket selekteras sjuka ut.
En person som  har bukspottskörtelscancer  eller lungcancer opereras i regel inte.
STrålning, kemoterapi görs, men operation mer sällsynt.
Idag pratade jag med en turkisk studiekamrat. Hans pappa blev sjuk i bukspottskörtelscancer för några månader sedan.  Frågade givetvis hur det var hmed hans pappa. Han sa jo det är okej.
Han blev nämligen opererad. Cancern är borta, han får cellgifter, man opererade bort cancertumörerna som satt både i lungorna och i bukspottskörteln. Frisk,nej det är han inte förrän efter 5 år. Här i Sverige  låter man befolkningen dö i bukspottskörtelscancer, det är inte lönt att   operera påstår man.
Min pappa dog i december i bukspottskörtelscancer.  I Sverige kan man inte operera, men i Turkiet kan man. SJukvården är tillgänglig för alla inte bara för dem som kan öppna den egna plånboken utan att finna mal där.
Turkiet har en av världens bäst växande  ekonomier.  Världens främst kirurgen finns i landet, vilka många gånger pendlar till USA och opererar de som kan betala för sig.  Medan Sverige  numera är akterseglad i det mesta, skolan, äldrevården, sjukvården. LÄkarutbildningen   också kanske, eller det är kanske bara B-laget som blir kvar här i landet.
En sak är säker, det har blivit sämre det senaste decenniet. I regeringen Reinfeldts namn.
Fler delar på kakan, statliga verksamheter säljs ut till lägstbjudande. Äldrevård, skolor, verksamhet för flyktingmottagning, barn med särskilda  behov och sjukvård ger enorma "vinster" för privata företag. Men vinsten skickas  till lågskatteländer då de ägs av riskkapitalbolagen.
Vården som bedrivs för äldre är vanvård.
Man kan väl konstatera att det håller på att gå åt helsike med Sverige.
Med Reinfeldt vid rodret på skutan som medvetetet styrs rakt ner i avgrunden  av STadsministern som hatar sitt land och dess befolkning.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar