fredag 19 juli 2013

Ingen förlust svarar inte på mail, går inte att få tag i.

http://www.skanskan.se/article/20130719/SVALOVLANDSKRONA/130719385/1398/-/fler-chefer-valjer-burlov

Skånskan verkar ha nyhetstorka. Man slår på stort att ytterligare några chefer ger sig iväg från Svalövs kommun.
 Denna gången är det bla. Mona Hirsche som ger sig iväg.
Den osynliga damen brukar jag kalla henne för. Jag vet inte hur många gånger jag sökte henne när det gällde min mamma,aldrig anträffbar.
Hon var också delaktig i det  beslutet som togs när det gällde att stänga  Ängslyckans korttidsboende och  plötsligt utan att personalen var informerad bedrevs det korttidsboende  på Senilboendet i Kågeröd.
Ja ni som följer min blogg vet att mamma inte om uppför trapporna  till sin lägenhet och därför hamnade hon på Ängslyckan, där hon repade sig och fick några bra veckor. En salt dam som satt  på uteplatsen, fullt klar i hjärnan, knivskarpare än alla dessa chefer som tar omänskliga och ödesdigra beslut.
Personalen på Ängslyckan   var oerhört kompetent. Men så hamnade mamma på sjukhuset igen och med en timmes varsel bestämdes att hon skulle till Kågeröd.
Senilboendet hade ett rum ledigt.
Beslutet var förödande och den som tog detta beslut sparkade ner mamma i graven med de stora stövlarna.
Jag var på möte efteråt med  Fru Hirsche bla. Hon skulle återkomma med en utredning om vad som gjorts fel och det bedyrades att det inte skulle upprepas igen. Jag fick också vädjan att inte göra anmälan till socialstyrelsen.
Men inte har det  kommit något besked om någon utredning.  Nä som vanligt håller man varandra om ryggen och mörkar felen.
Centern ställde en interpellation. Mona Hirsche har fräckheten att  helt förneka att det förekommit bara vikarier på äldreboende, att  de inte fått sin medicin på flera dagar, att ma ninte sett till så vederbörande druckit och ätit.  Ja allt det som stod i min anmälan, allt det förnekades. Anmälan gjordes alltså till kommunen som skulle göra en kvalitets och  verksamhetsutredning.
KValitet, ja gomiddag.
Så jag är övertygad om att mer än jag säger yes, det var på tiden, synd hon inte kom på de här tankarna tidigare att dra närmare storstan, för med det tankesättet och  inställning till de äldre  så vid en eventuell decimering av  antalet äldre i verksamheten s.k. naturlig avgång ( naturlig.....)  är det knappast någon som reagerar, då  det procentuellt försvinner i mängden, så vida det inte finns några anhöriga som uppmärksammar problemen. Vi får väl hoppas det. Med tanke på vad mamma fick utstå  så vore det mer rekommendabelt med städjobb till vederbörande.
Människor är mjuka varelseer, golv och annat är hårda, döda ting.
Det som är dött kan ej avlivas.  och ej heller återuppväckas.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln
Jo en  sak till...... STackars Burlövsbor, jag tycker synd om er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar