onsdag 31 juli 2013

ökad miljöbelastning i byråkratins namn.

http://hd.se/svalov/2013/07/31/postombud-flyttat-flera-mil-bort/
http://www.skanskan.se/article/20130731/SVALOVLANDSKRONA/130739936/1398/-/folkstorm-mot-att-ombud-forsvinner-

I min tidigare blogg http://aktuellnu.blogspot.se/2013/07/servicen-forsvinner-fran-kagerod.html har jag redogjort för   turerna med  det försvunna postombudet.
De diskussioner som  uppstått på facebook har de ansvariga för beslutet slagit ifrån sig och skyllt på brandsäkerheten etc.
 Man ville inte ens ge dispens under tiden för överklagande och då var det  goodbye direkt för Kågeröds enda bemannade bensinstation.
Förutom att vi får köra  till Svalöv för att hämta paket och göra andra postärenden, lämna tips etc så  har vi också  det faktum att det  inte är möjligt att pumpa däck i Kågeröd längre. Då är det närmast Statoil i Bjuv som står till buds.
Såvida man inte inhandlar en egen kompressor. För de som bor i Klåveröd är Ljungbyhed de nort som ligger närmast, men  där sätter postens byråkrati stopp. Det är SValöv som gäller pga. postnumren.  Så det som återstår för den som inte vill köra för att hämta paket är att  försöka omdirigera paket via DHL eller schenker, för dessa ombud finns kvar. Å andra sidan har det inte varit möjligt att hämta paket på en månad nu efttersom ombudet  har stängt för semester. Postombudet som nu finnss i Svalöv har begränsade öppettider i sin postdisk dvs förbutiken. Denna stänger tidigare och jobbar man en bit från kågeröd  så hinner man knappt hem för att hämta sina paket innan de stänger.
Sverige är fantastiskt men vore mycket bättre utan klåfingriga byråkrater som inte kan se konsekvenser utanför sitt skrivbord.
Att ombudet stänger när levebrödet tas bort  det har jag full förståelse för. Speciellt som det inte ens gav möjlighet att  fortsätta sälja under tiden för överklagande. En förlorad kund är svår att få tillbaka och   den tid som det tagit att  få tillstånd utan att fortsätta sälja hade  inneburt  förlorade kunder.
Man säger också, vi var tvungna att ordna något snabbt och det fck bli Svalöv, det finns bussförbindelser.  Skrattretande, är man inte mer uppdaterad.  Byarna från KÅgeröd till Svalöv har buss, men inte Klåveröd, Stenestad etc.  D et tar dock ansenlig tid att  åka till Svalöv för att hämta paket och som jag skrev ovan öppettiderna är  begränsade och passar knappast en heltidsarbetande dagtidare.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar