tisdag 9 juli 2013

välfärden spolas ner i toaletten och åker i en elektronisk pipeline till caymanöarna

http://www.aftonbladet.se/debatt/article10811721.ab
Det var länge sedan jag läste en så bra debattartikel i  gammelmedia.
Skribenten Dogge doggelito har  troligtvis haft en av sina ljusaste stunder när han författat artikeln.
Allt han skriver är rätt.
Välfärden är på väg bort.   Den har inte demonterats utan rivits med en bulldozer under det senaste decenniet. 
Citat:
Jag tycker att i skolor med mer än 20 procent invandrare borde disciplinen vara benhård istället, och att nationalsången och flaggan bör sjungas och hissas där varje måndag.
Växer du upp på ett visst ställe har du ingen chans i det här samhället.
Och politiker vill ha fler invandrare men dom vill inte själva bo grannar med dom eller ha dom på sin tomt.
Förvånansvärt att denna dogge doggelito med invandrarbakgrund har kommit till insikt, men glädjande, för han står för det som vi tycker vid våra köksbord.
Klockrent är också  Och politiker vill ha fler invandrare men dom vill inte själva bo grannar med dom eller ha dom på sin tomt.
Jag skulle vilja se mr Reinfeldt bo granne med en flyktingförläggning. Eller någon av höjdarna bosätta sig på Rosengård, HÖkarängen, Fittja etc.
Segregationen är av ondo, det vet vi Det skapar utanförskap. Malmö  Stockholm och Göteborg är de mest segregerade områdena i landet.
Det finns barn som går 9 år i grundskolan utan att lära sig skriva och läsa svenska. Även de verbala kunskaperna är usla, trots att många av dem är födda i Sverige.
Loppet är kört. Hopplöshetens kostym träs på. Det är inte  individernas fel, utan ett allvarligt systemfel. 
Skattepengar öses ut rakt ner i halsen på riskkapitalbolag ala Attendo.  Samtidigt som de äldre får simma i sin egen avföring för att personalen inte räcker till.
Man har också mage att kräva  de äldre och dess anhöriga efterlevande på skyhöga belopp för renovering av lägenheter.  70000 kr för att byta ett golv som blivit nerkissat. Mig veterligt blir inte nerkissade golv förstörda  för någon enstaka drill.  Såvida det inte legat och frätt under långa tider, så Attendo, hur är det med städning och tillsyn av lägenheterna på era boende.
 Bet ni er nu i svansen eller......
Attendo breder ut sig som en cancersvulst och öppnar flyktingboende på löpande band. Fler och fler ser det som en affärside att  hyra ut sängplatser till migrationsverket. Senaste tillskottet i vår kommun är Finstorpsgården. En avstyckad gård   några kilometer från Kågeröd som ägaren misslyckats med att sälja i flertalet år. Nu är den  till salu igen, med hyresgäster och man berättar i sin marknadsföring att intäckterna från  uthyrningen gott och väl täcker boendekostnaden. Ma nhar också höjt priset med 1 miljon.  Blinkarpshemmet  och gamla sjukhemmet i Teckomatorp som under några år drevs som pensionat, men som förde en tynande tillvaro har plötsligt börjat ge avkastning i sin funktion som flyktingförläggning. Svalövs hotell  som under flertalet år befunnit sig på avgrundens kant vill bygga om till HVB-hem, men i nästa andetag kunde man läsa flyktingboende.
Svalövsbostäder har flertalet hyreslängor där  fönstren gapar obebodda, men ändå  säger man att någr alediga lägenheter inte finns där. VARFÖR, det är inte gymnasieskolans internatbyggnader det handlar om utan  de som ligger snett mitt emot. 
Visst skall det öppna nya  flyktingboende, varöfr inte göra Viktoria Park till flyktingboende, ta 30% av lägenheterna till flyktingboende Jisses vilket ramaski det hade blivit bland höjdarna som skaffat lägenhet där. För er som inte vet vad Viktoria Park är så är det gamla  kalkbrottet i LImhans kontorsbyggnad. Eurocs gamla kontorskomplex som byggts om till  bostäder som inte är för vanliga inkomsttagare, som inte råkat köpa ett hus någonstans i Malmös tidigare ytterområden  på 60-70talet och nu sålt med miljonvinst.
Vidare finns det säkerligen något gammalt kråkslott i Danderyd, Lidingö etc som kan göras om till flyktingförläggning.  I en liten hörna av  samhället  öppnar då blattefabriken kontor för fas 3 och praktik. Praktik som består av trädgårdsskötsel till förläggningens grannar..... Billigt och bra....Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar