onsdag 31 juli 2013

rapport till arbetsförmedlingen - då får vi inte glömma skriva upp vilka jobb vi söker...

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/ingvarpersson/article17221625.ab
Återigen genomsyras politiska beslut av synsättet att alla arbetslösa är frivilliga samhällsparasiter som inte vill jobba utan bara leva på samhället.
 Nu skall arbetslösa rapportera  till arbetsförmedlingen, vissa arbetsförmedlingar, tex Landskrona kräver visst antal sökta jobb, vilket resulterar i mängder med meningslösa ansökningar  till jobb som man inte är behörig till.  Arbetsförmedlingen förmedlingar inga  ordentliga jobb utan endast meningslösa praktikplatser och fas 3 platser till sådana  arrangörer som jobbfabriken/blatteförmedlingen etc. 
Arrangörer som får betalat för att sysselsätta en arbetsskygg.
 Det man inte verkar ha fattat är att  det försvunnit många jobb ur landet, samtidigt har det strömmat in  nya invånare som inte får jobb dem heller. En del  välutbildade, en del  knappt läs och skrivkunniga de allra flesta har svårt med svenska språket.
Våra ungdomar har också  svårt att få jobb, då arbetsgivarna kräver 20 års arbetslivserfarenhet vid 20 års ålder. Många går ut både grundskola och gymnasie  utan att vara skriv och läskunniga. Sverige som hade världens bästa skola, har plötsligt degraderats till den föga imponerande listan över länder med sämsta skolorna och utbildning.
Nåväl för att återgå till arbetslösa latmaskar, ja det är ju så  vi arbetslösa ses  som....
Jag är själv arbetslös och studerar till kyltekniker. Förlorade 65% av min lön när jag blev arbetslös. VEm kan ens fundera över  om jag valt det frivilligt.
Samtidigt kan jag också tycka att som arbetslös, om man får nej   från flera hundra arbetsgivare så bör man fundera på vad, man skall göra åt saken. Utbildning,.... den möjligheten finns, men  beror också på arbetsförmedlarens goda vilja.  Ett horn i sidan och det är uteslutet.
 Det är också viktigt att  det är en utbildning som ger något och inte något vuxendagis, vilket verkar vara på modet med städ, säljkurser och lite flumcoaching på det.
Oavsett vilket så  är jag övertygad om att ytterst få frivilligt väljer att vara arbetslösa. Med 14600 kr brutto i månaden och 11000 netto, så är det ingen fet tillvaro och med tanke på att akassan  stått stilla i ersättning i 11 år har socialbidraget gått  förbi akassan.
Men det är väl ett led i strategin för det sovande folket.... Att  utarma den usla arbetslöse som får sälja allt vad den äger och har innan  den vederbörande ens kan fundera på att söka hjälp. 
För 80 år sedan skrev en annan förvirrad man en bok, om fler hade bemödat sig att läsa den boken så kanske  den tragedi  och ruggiga händelse som skedde under krigsåren kunnat undvikas.  Hsitorien upprepar sig och arbete sägs skapa frihet- för det sovande folket......
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar