tisdag 19 februari 2013

kostnader måste ifrågasättas på ett riktigt sätt.

http://ekuriren.se/ledareasikter/insandare/1.1644092-invandrare-ja-men-till-vilket-pris

I artikeln kan vi läsa hur mycket bidrag en ensamstående mamma med tre barn kan få.  Då får man se det ur en annan synvinkel coh det har ingenting med att göra vad man tycker om invandringen  i sig. Jag kan  hålla med om att retroaktiv föräldrarpenning  kan ifrågasättas, men även artikeln kan ifrågasättas då det inte anger vilken ålder på barnen.   Vid en närmare kontroll på fk.se är det lägstabeloppet 180 kr per dag som angivits.
Det förutsätter att alla barnen är under 8 år, för efter 8 års ålder kan man inte plocka ut föräldrarpenning.
Det är också inkomster som räknas från etableringsbidraget, som egentligen ersätter socialbidraget.
Så nu gör vi en ny räkning.
Hyra för 4 personer 3 barn. ja det behövs minst 4 rok,  hyra  lägst 8000 kr till det kommer el, så runda av 8500 kr. Då är det en billig lägenhet.
I vårt exempel är barnen4,5,7 år.
Inkomster är 0 kr (beskattningsbar inkomst
Barnbidrag  3675
Bostadsbidrag 4500 kr
Underhåll 3750. Hisnande massa pengar, för att göra ingenting.
Men, men, men,,,,,
Det kostar att leva och existensminimum för 3 barn och 1 vuxen  med ovannämnda hyra  ligger runt de 21800 kr, så, är det så hisnande egentligen?
Jag är givetvis  mycket skeptisk till den massinvandring som sker i Sverige, helt okontrollerat, men de uppgifter som florerar i artiklar och på facebook framförallt bör ifrågasättas.
Det är inte så hisnande summor och det kostar att leva, det vet vi alla. Bara genom att ifrågasätta invandringen och kostnaderna på ett riktigt sätt kan det bli en seriös dialog av det.
Jag frågar mig också, om mamman tar ut sin föräldrarpenning,  minskar etableringsbidraget  då? Socialbidrag gör det och där tvingas  de sökande ta ut fullt på föräldrarpenningen.
Skrönor gör mer skada än nytta i sammanhanget.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar