lördag 16 februari 2013

påverök en lysande ide för Landskrona.

http://hd.se/landskrona/2013/02/14/foreslog-rondelldimma-som-paverok/
Men vilken lysande ide att sälja dim-maskinen till vatikanen. Då kanske Landskrona kommun kan få tillbaka lite av de 200 000 som man lagt på vanvettsaffären som dessutom visade sig vara en trafikfara.
200 000 det är samma kostnad som en assistent på en skola kostar halvtid. Istället för att orsaka halkolyckor och öka kostnaderna för försäkringsbolagen kunde pengarna hjälpt några elever att få godkänt i skolan.
Att lägga 200 000 på dekoration i en rondell kan man tycka är fel, men det är inga jättepengar. Det som  är helt galet i det här sammanhanget är att  man faktiskt köpte in ett s.k. konstverk som inte  kan användas. Man har inte tänkt till och uppenbart har man gjort ett undermåligt jobb med skattepngarnaa.
Landskrona  har stora utgifter på det sociala kontot. Vilket beror på att man var korttänkta på 80-90talet när man drogs med stort bestånd av tomma lägenheter.  Det flyttade in ett stort antal  personer som inte hade arbete och många har aldrig fått något.  Man tog  också emot ett stort antal flyktingar, men glömde en lite detalj, arbetena. Arbetslösheten i kommunn var hög sedan tidigare efter stora industriers nedläggningar och framförallt varvskrisen.  Landskrona -  de uppgivna suckarnas kommun.  Många kom inte ut i arbetslivet förutsatt att de inte startade egna företag, oavsett  tidigare kompetens.
Samtidigt har fastighetsägare i centrala Landskrona, dvs privata kommunen. fastighetsägare som inte är seriösa fått ett stadigt grepp om stan. Den som har någon chans till annan bostad vill inte bosätta sig där, lägenheterna är uruselt skick, men den som inte har något val får tacka och ta emot. REnovering sker bara i ytterst nödfall. Fönster som är uppruttna, toaletter som är mögelskadade, golv som sviktar pga. gamla fuktskador. SAmtidigt är hyrorna skyhöga, för vem vågar protestera.

Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar