fredag 8 februari 2013

Tummen upp för MP och Rolf Johnsson

http://www.skanskan.se/article/20130204/SVALOVLANDSKRONA/702039967/1398/-/kraver-krafttag-for-att-hjalpa-ungdomar
Kfum  har i en rapport konstaterat att SValövs kommun är sämst att ta hand om våra ungdomar.
Ja det är det många som  har konstaterat för länge sedan.
Kategoriskt har ma nnekat till kommunala fritidsgårdar. Skall drivas med ideella krafter.
Men det fungerar inte i längden.  Många vill inte lägga sin fritid på  ungdomsverksamhet  och de flesta har inte möjlighet pga. tidsbrist.

MP med Rolf Johnsson i spetsen har här tagit till orda och hävdar att det krävs mer än en fältsekreterare. Då återstår bara det värsta att  inte låta policyn och principerna gå före.
Givetvis tänker jag på att har man en gång sagt ner till kommunala fritidsgårdar så kan man inte ändra sig. Men detär dags att ändra sig, det är dags att ge ungdomarna en tillvaro inomhus i värmen och inte ute på gator och torg  eller på en gröning någonstans, om de inte får vara hemma hos någon.
Moderaterna och Sossarna  har hårdnackat  hävdat att det skall inte finnasd några fritidsgårdar. Kanske dags  att inse att det är en billig investering i ungdomarna som ger avkastning i framtiden i form av minskade kostnader för  LVU.  En investering som betalar sig  mer än bara i pengar, de betalar sig i mjuka värden som inte kan värderas i pengar.  Det ger vuxenvärlden en länk och brygga till ungdomarna och ungdomarna en fast  hand att hålla sig till. Ungdomar vill ha vuxenkontakt, men  på deras villkor.  Det handlar inte om högskoleutbildning, utan om att förstå ungdomar, kunna prata med dem på deras språk.  Det språket är medfött, säkerligen finns det några lämpliga bland arbetslösa utan akassa  som härmed kan få anställning, lön,  och människovärdet tillbaka.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar