måndag 11 februari 2013

Kundcentra andra sidan jordklotet men var är chaufförens sunda förnuft


http://hd.se/helsingborg/2013/02/11/hjartsjuk-84-aring-lamnade-i-kylan/
Så var det dags igen.  Sjuresor, färdtjänst etc, fungerar inte.  Nu har dessutom sopproten till chaufför lämnat en  sjuk, gammal rullstolsbunden hjärtsjuk 84åring i kylan.
Visst klickar inte  Kundcentrat och de hade gett fel adress denna gången. Men nog borde chauffören begripa att en rullstolsbunden 84 åring utan ytterkläder och skor inte kan sitta och vänta i kylan. Lite servicemindet borde vederbörande vara.   Nog borde han/hon begripa att  man måste göra en insats när ingen möter upp och dessutom kanske lyssna på kvinnan.   För även omchauffören inte kan någon svenska borde han/hon begripit att   man kan inte lämna en person i kylan och sedan köra.
Någonstans bör sunda förnuftet kopplas in.
Varje vecka är det något som inträffar, folk missar sina läkarbesök med straffavgifter till följd. Pengar som  en äldre fattig pensionär behöver, för det kostar att vara sjuk i vår land.
Det finns pensionärer som inte har mer än 1000 kr att leva för  i månaden och att då behöva lägga 600 kr i straffavgift för ett missat läkarbesök det är för mycket.
alla som råkar ut för samres  klabbsockeri måste begära ersättning. Till syvene och sist borde man inse vad alla vi andra insett för länge sedan.  Outsoursing är inte lönsamt, det kostar för mycket. Nrä det dessutom handlar om sjuka, svaga människor borde det vara reglerat i lagen att outsoursing  till fjärran länder inte får förekomma.  Av säkerhetsskäl. Rikets säkerhet, låter väl bra.

Så har vi den mytomspunna rondellen i dimman i landskorna. Det är många som reagerat på detta vansinne. Tom en förskoleelev vet vad som händer om man sprutar vattenånga på en yta som håller 0 grader eller under.  Men tydligen inte tjänstemännen på Landskrona kommun, som dessutom hävdar att det inte är slöseri med skattemedel, ja jisses.  Det var inte utan att vi alla fick oss ett gott skratt åt dessa sopprötters tilltag. Men skrattet fastnar trots allt i halsen, för det är skattepngar som man leker med, det är inte monopolpengar. Det är pengar som gör bättre nytta i skola, äldreomsorg, barnomsorg.
Det har gått inflation i konstverk i kommunerna, varenda liten luda, eller rondell, eller väggstump skall utsmyckas av någon som kallar sig för "konstnär"  Om man nu skall ha järnskrot, stenbumlingar eller trästammar i korsningar, varför inte låta skolelever göra något istället. Låt gymnasieelever från verkstad sveta ihop lite gammalt skrot, ihopsamlat av elever från låg och mellanstadiet som varit runt i kommunerna och samlat skräp under någon håll Sverige rent tema dag. TEamwork kalls det för dessutom blir det recycling då skräpet kommer till användning. Skräp, förlåt konstverket blir gratis, det blir mindre avfall att ta hand om och alla blir nöjda och glada.....
Av alla idiotiska sk utsmyckningar så tog nog detta priset ändå. Prislappen blir så mycket högre när kostnaderna för krockade fordon och personskador räknas in i summan.
En dimmaskin kunna återlämnas och pengarna betalas tillbaka,, fast det är kanske en specialbeställd dimmaskin.  Kanske kan man sälja det till något tvteam, kanske teamet som gör uppföljaren till Bron. Då kan man ju kalla Bron 2 för I dimmornas dunkel.
Man ka nskoja om eländet men till syvene och sist bör vi gråta över det elände som man ställer till med när  man flyttar  kundcentra och  glacerar vägbanor. Det drabbar den lilla människan med onödigt lidande.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar