fredag 1 februari 2013

Framtida premiepension ger avslag för försörjningssstöd

Så har vi ett nytt skrämmande fall gällande övergrepp och orimlighet från socialtjänstens sida.
http://www.transport.se/Transportarbetaren/Start/Nyheter1/Arbetslos-nekas-socialbidrag–Du-maste-ta-ut-din-avtalspension/
Denna gången är det en tjänsteman på Göteborgs kommun som kommit på den lysande iden att avtalspensionen som kan tas ut från 55 års ålder skall knapras på innan något försörjningsstöd kan erhållas.
Ytterligare ett steg till Reinfeldts fjärde och femte samhällsklass. De politiska representanter man intervjuat, vilket inte är alla tycker att det är vansinne. Förutom Folkpartiet, som tom vill överklaga om chauffören vinner i länsrätten.
Vänstern, miljöpartiet och S tar klart avstånd. Moderaterna är mer slipade än FP och vill inte uttala sig.
Ulven i fårakläder likt en kameleont vänder M kappan efter vinden.
Samtidigt så bör v, mp och s tillsammans med övriga partier som tar avstånd från vansinnet – SD (hoppas jag) – C och KD med omedelbar verkan riva upp tjänstemannens beslut i sunda förnuftets tecken och förpassa vederbörande till en tjänst där hon inte har med folk att göra, typ städa dass eller liknande.
Pensionssystemet har drastiskt förändrats och arbetar man så avsätts en del av lönen till pension. Även om det inte är jag som anställd som betalar in, utan det görs av min arbetsgivare är det pengar som jag avstått i löneökning som går till pensionen.
Jobba till 75 och se sedan till att vara en god samhällsmedborgare och kola vippen. Är det så vi skall ha det i samhället?
Vad blir nästa steg för herr ”arbete skapar frihet” ( Arbeit machts frei- ser ni parallellerna?) , betala för sjukvården, basvård fri men cancervård, operationer etc går som plusvård. Teckna försäkring, annars stänger vi respiratorn…. Inspirerat av landet ”over there” kanske?
Tidningen bör omedelbart ifrågasätta var alla partier står i fråga. Det är mycket intressant att veta. Givetvis ifrågasätter man varför mannen valt att inte betala till sin akassa. Här ser vi också vikten av att akassan görs till en allmän försäkring och inte något som har anknytning till facket. Eftersom transportarbetaren driverfrågan har troligtvis mannen gått med i akassan. Bättre sent än aldrig.
Hemförsäkring, arbetslöshetsförsäkring är något som vi alla bör ha vett nog att skaffa oss. Oavsett vilket så är tjänstemannens agerande ruggigt och ännu ruggigare är det att FP-representanten håller med. Hur ställer sig FP till frågan partimässigt.
Vad är det för pengar det handlar om, några tior i månaden förmodligen? Pengar som skall växa i 8 år till och ge en drägligare ålderdom.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar