onsdag 20 februari 2013

Svårt handikapp är väl humanitära skäl om något?

http://www.exponerat.info/assistansbolag-alla-svart-sjuka-bor-fa-stanna-i-sverige/
http://www.vimmerbytidning.se/article/view/51632/

Återigen ifrågasätter jag vilka kriterier migrationsverket har när de   avvisar, respektive låter  flyktingar/invandrare stanna. 
Jag tror inte att någon  normal svensk   tycker att familjen från Bosnien med ett svårt cp-skadat barn  inte ska få stanna. Pojken som  har både svår cpskada, är rullstolsbunden, nästan blind, har svår epilepsi  över lever inte  i Bosnien hävdar hans hjälpare.
Nej det gör han med all sannolikhet inte, inte i längden. I vilket fall som helst lär han inte få ett drägligt liv.  Bosnien som tillhör det forna Jugoslavien  håller på att återgå till en någorlunda normal tilllvaro med där korruption och fattigdom råder.  Arbetslösheten är stor och skyddsnätet i stort sett ingenting.  Ett svårt handikappat barn har inga chanser i ett land utan trygghet och  det är skrämmande att Migrationsverket ens funderat på utvisning, än mer att de  tagit beslut om det.
vad sysslar dem med egentligen.  Vilken idiot som helst kan se att  ett PUT i detta fallet är verkligen relevant.   Så alla riksdagsledamöter, regeringsmedlemmar, kändisar a,b,c.  FAmiljen Bernadotte som skall föreställa någon form av  humanitära änglar, iallafall i media. VAr håller ni hus egentligen?
Låt sunt förnuft råda, annars  dör ett oskyldigt barn vars liv   måste bli så bra som möjligt med hjälp av assistenter   familj etc.
 Sverige har råd att låta sjuka stanna  säger assistansbolaget som sponsrar advokathjälp.
 Det handlar inte om råd eller inte, det handla rom att fördela och omfördela och tänka humanitärt. Bästa flyktinghjälpen ges på plats när det gäller oroshärdar. Men i det här fallet har Bosnien inte resurser att   ge pojken den vård han behöver och han kommer  inte att överleva.
I det här fallet handlar det inte om gränserna skall stängas eller vara vidöppna, utan rent sunt förnuft.
Att begränsa den massinvandring som sker nu, framförallt selektera och  se kritiskt på tveksamma identiteter är självklart. Men  när det gäller svaga individer som behöver stöd och hjälp samt  personer som verkligen är förföljda tex familjer som flyr för att undvika att tvingas gifta bort sina  alltför unga döttrar mot sin vilja, så är det självklart att vi skall hjälpa till. För där ges inte någon humanitär hjälp i gränslandet, det är likadant. Det är för nära släkten med omoderna synsättet.
I veckan som gick träffade jag två barn  på tåget    som precis kommit från Gaza. FAmiljen hade varit tvungna att lämna hus, jobb etc pga att de var hotade. Barnen var med en moster som redan bodde här. FAmiljen har landat hos henne och barnen åkte tåg för första gången i sitt liv. Glad trevlig var flickan på 12 år. Hon pratade flytande engelska. Hennes föräldrar var läkare och tandläkare i sitt hemland. Tråkigt när  någon som vill  leva modernt och i tiden tvingas lämna allt för otidsenliga seder och bruk.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar