torsdag 23 maj 2013

högsta arbetslösheten - lägsta standard. Bäst på segregation

Det Sverige jag växte upp i  på 60 och 70talet skiljer sig rejält från det Sverige vi har idag.Från att ha varit ett industrisamhälle börjar vi bli ett informationssamhälle med en utbredd tjänstesektor och massiv arbetslöshet.
För SVerige leder den   ej så hedersvärda 1:a platsen med högst ungdomsarbetslöhet i Norden.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/reinfeldt-fragas-ut-i-riksdagen_8203212.svd

Förorterna till storstäderna brinner skolor brinner, polisstationer brinner.
 Sveriges invandringspolitik är totalt misslyckad, det tror jag alla håller med om.
att komma hit till ett liv i utanförskap, inget jobb, tvingas  arbeta gratis för att få pengar till sitt uppehälle.


Det brinner i förorterna, 2:a och 3:e generationens invandrarbarn står utanför. Dekan varken sitt "eget" språk, eller svenska. Att dödsskjutningen av mannen i Huseby blev startstkottet på en rad bilbränder och upplopp, ja det är säkerligen bara tillfälle.
Detta är kulmen på en totalt misslyckad, invandrings, ungdoms, kriminalvårds  och arbetslöshetspolitik.  Känslan av hopplöshet tar sig olika uttryck.
 Segregationen härstammar sedan 80talet då det stod mängder med områden tomma i Sverige, Rosengård, Lindängen, Hökarängen, Högsby, Fisksätra etc.  F.d. förorter som låg en bit utanför. Miljonprogrammens sjunkande flaggskepp. Ingen hade råd att bo i lägenheterna när de var nybyggda, mer än möjligtvis  boende som av någon anledning  fick hyran betald av  samhället.  De som hade råd att  bo i lägenehterna kunde lika gärna köpa ett hus.  Betongghetton har man kallat dem på 80-90talet.
 för att  få in hyresintäckter tog bl.a. MKB in mycket invånare med sociala problem för att få in hyror. Och vad är säkrare, då  hyran blir betald.... På 80talet hade vi en invandringsvåg och vad var mer naturligt än att placera de nyanlända i dessa områden, skärmade från svenskar. Invandrarna  fick kontakt med varandra och många lärde sig aldrig svenska, för jobba, ja det fick man ju inte göra hur som helst.  En god vän till mig var här i 4 år innan han fick arbetstillstånd.  4 år som han fick studera på, men inte jobba.
Vi måste minska invandringen för att  både invandrare som redan bor här och svenskar skall få ett  värdigt liv. För att  kunna upprätthålla världens bästa cancervård, som dock flagnat rejält i kanterna. Bla. genom att man smygselekterar äldre sjuka som inte är  ekonomiskt lönsamma.
Jag har träffat många  invandrare som bott på Rosengård och andra miljonprogramsområden, både första och  andra generationens invandrare som  tagit sig därifrån, köpt hus, har bra jobb.  Man finner en slags stolthet över att ha lyckats. För det är ett konststycke att ta sig ifrån  områden med 90% arbetslöshet och där det finns många olika nationaliteter.  Nationaliteter som många gånger varit fiender i sina hemländer under århundraden. Människor som bott i krigshärjade länder, växt upp med smällande bomber runt sig.
 Dessa miljonprogramområden är i ururselt skick, ägs av riskkapitalbolag som reparerar och underhåller så lite som möjligt.  De kommunala bostadsbolagen har oftast sålt ifrån dem när underhållsbehovet började bli påträngande.  Hyrorna är höga, skyhöga, standarden dålig, det är fukt, mögel i lägenheterna. Många tvingas att bo ett stort antal i varje lägenhet för att man  inte har något val.
Jimmy Åkesson säger i en debatt idag  att det duger inte stå och spela  We shall overcome  på fiol samtidigt som huvudstaden står i brand.   REinfeldt försöker i debatten att slå ifrån sig och påstår att Jimmy Åkesson skyller på invandrarna. 
http://www.youtube.com/watch?v=27yeoAt2XrU
Men vem som helst kan bli drabbad av arbetslöhet, dålig ekonomi pga. att akassans ersättning är så dålig som den är, sjukersättning som dras in.  Vi kommer att t tvingas jobba gratis, sitta på en stol i 8 timmar för att någon  med paraplyrink i handen skalll kunna fortsätta sola sig på Caymanöarna på skattebetalarnas bekostnad.  Upoploppen är frukten av en misslyckad invandringspolitik, kortsiktig arbetslöshets och bostadspolitik och REinfelst lönedumpning. 
Man kan ocks åfråga sig, varför integreras invandrare  bättre i småorterna,  än i storstäderna. Varför eldar man inte bilar i landsortskommunerna..... Bildbränder  och stenkastning ett resultat av REinfeldt - stadsministern som hatade sitt land, 60-talets miljonprojekt och en misslyckad invandringspolitik.


Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar