torsdag 23 maj 2013

Parasiter

http://www.expressen.se/kvp/parasit-hittad-i-vildsvin---farlig-for-manniskor/
Parasit hittad i vildsvin. Har expressen nyhetstorka trots händelserna i Huseby och övriga  förorter till Stockholm. Alla jägare med ansvar tar trikinprov på sina skjutna vildsvin. Som jägare kontrollerar man också mycket noga hur de inre organen ser ut. På lever, hjärta, njurar  och lungor ser man tydligt om djuret är angripet av någon sjukdom eller parasit, så även  om  päls/hud klövar är såriga.  Som en extra försiktighetsåtgärd  tar man trikinprovDet är då oftast njurtappen som skickas in för analys. Provet kostar  strax över 200 kr per st ochskickas till något labb som kan göra analys. . Köttet styckas och fryses och märks upp med datum  när den sköts.
3 vildsvin har trikiner, men hur många skjuts? Hur mycket parasiter och annat är det i tamgrisars kött. Hur ser grisköttet ut som kommer från Polen, Tyskland, Danmark där Salmonella är vardagsmat.   Vidsvinet har blivit ett av våra vanligaste vilt, ett oerhört gott och naturligt kött  som många av oss väljer framför  hästar från Rumänien, råttor och rävar från kina. Eller  dioxinstinna grisar från Polen eller tyskland,  för övrigt skall Vildsvinsköttet liksom allt annat kött upphettas väl innan det äts.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar