http://www.expressen.se/kvp/parasit-hittad-i-vildsvin---farlig-for-manniskor/
Parasit hittad i vildsvin. Har expressen nyhetstorka trots händelserna i Huseby och övriga förorter till Stockholm. Alla jägare med ansvar tar trikinprov på sina skjutna vildsvin. Som jägare kontrollerar man också mycket noga hur de inre organen ser ut. På lever, hjärta, njurar och lungor ser man tydligt om djuret är angripet av någon sjukdom eller parasit, så även om päls/hud klövar är såriga. Som en extra försiktighetsåtgärd tar man trikinprovDet är då oftast njurtappen som skickas in för analys. Provet kostar strax över 200 kr per st ochskickas till något labb som kan göra analys. . Köttet styckas och fryses och märks upp med datum när den sköts.
3 vildsvin har trikiner, men hur många skjuts? Hur mycket parasiter och annat är det i tamgrisars kött. Hur ser grisköttet ut som kommer från Polen, Tyskland, Danmark där Salmonella är vardagsmat. Vidsvinet har blivit ett av våra vanligaste vilt, ett oerhört gott och naturligt kött som många av oss väljer framför hästar från Rumänien, råttor och rävar från kina. Eller dioxinstinna grisar från Polen eller tyskland, för övrigt skall Vildsvinsköttet liksom allt annat kött upphettas väl innan det äts.
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar