torsdag 16 maj 2013

uppdatering angående familjen i KLippan.

Här följer en liten uppdatering gällande familjen i Klippan.
Efter att ha jagat ansvarig  på sociala enheten under mer än 1 vecka   tog sig familjen till kommunhuset och fick där äntligen  tag i någon form av beslut.
Som vanligt hade man inte räknat rätt.
Man hade givit avslag på hem/villaförsäkringen, för villaförsäkringen skulle ingå i Hyresnormen hette .det  Men enligt socialtjänstlagen skall det ges för faktiska kostnader. Man räknade ner elräkningen med  ett antal hundralappar samt gav avslag för pelletsräkningen.
Huslånen a 2000 kr räknades dock med. Jag fick siffror tillsänt mig av herr sinclar, ordf i socialnämnden  som jag sista 2 veckorna terrat med lite mail angående familjens situation.
De godtar en hyra för 4 personer som ligger långt under hyresnivån, man verkar inte ha koll på att boendekostnaderna ökat dramatiskt.
Man valde att ge "avslag för  kostnader famlijen haft  de sista 3 månaderna, men räknade med inkomster, tom saker som sålts för att betala sonens glasögon, men glasögonen räknades ite med.
I socialtjänstlagen står klart och tydligt att  de bara får gå 1 månad bakåt i beräkningen. Ingen kan begära att gemene man skall ha koll på socialbidragsnormen.
I det här fallet har de begärt in lönespecar från januari, plockat av familjen koden till akassans talsvar.
För mig luktar det riktigt  rejält övergrepp.
Tom sonens  reklampengar, dvs de 4-500 kr per månad han får för att  dela ut reklam, skall räknas med hävdade dem. Men i beslutet hade de backat, de fick ett utdrag ur socialtjänstlagen.
Överklagandet är naturligtvis redan skrivet samt ett mail till ordförande, vilket gjordes igår kväll. Anmälan skall också göras angående den orimliga tid som gått innan familjen fått hjälp ansökan lämnades in den 5 april, alltså 6 veckor och de har 10 dagar på sig för beslut.
Ärendet har kompletterats  den 26 april, men det är ändå 10 dagar försent. Man accepterade inte heller läkarintyget som kvinnans läkare skrivit utan de fick inkomma med ett nytt.
 Men om en familj får en trapphiss installerad så bör det finnas intyg som finns att gå på. vänster hand verkar inte veta vad höger hand gör. 

Jag kommer att fortsätta hjälpa familjen med överklagande, ansökningar etc och med familjens tillåtelse blir det rapport här på bloggen. Samt givetvis fortsätta terra Sinclar och social@klippan.se med skrivelser.
Tyvärr svarar man inte på socialadressen eller bekräftar mottagandet.
Mail har skickat även till andra i socialnämnden men de har inte svarat. Kanske fungerar inte deras mail...................
Vid tangentbordet
Kågerödsmurveln.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar